Samen staan voor openheid over en rondom psychische problemen

Op 23 juni organiseert MIND Last Man Standing, een uniek event waar maar liefst 250 mensen zo lang mogelijk op een paal gaan staan in het Markermeer.

Om te laten zien waar MIND voor staat en voor knokt: een mentaal gezonde jeugd!

Zij doet dit omdat achter het oh zo vrolijke masker van veel mensen, heel vaak een wat minder vrolijk verhaal verborgen zit. En dat verhaal hoeft en mag niet verstopt blijven. Iedereen moet zich realiseren dat zij niet de eerste, niet de laatste en zeker niet de enige zijn met mentale problemen.

Iedereen heeft zijn eigen redenen om mee te doen aan Last Man Standing. Linus (10 jaar) doet het omdat hij mensen wil helpen. Hij weet uit ervaring hoe belangrijk het is om open te kunnen zijn over je problemen. “Als je niet praat dan ben je soms boos en niemand weet waarom.”

Het geld dat de deelnemers ophalen, komt ten goede aan de MIND Young Academy (MYA): een scholenproject om psychische problemen bespreekbaar te maken. Omdat de MYA niet wordt gefinancierd door de overheid, wil MIND met Last Man Standing niet alleen openheid stimuleren, maar ook geld ophalen om in zoveel mogelijk klassen les te kunnen geven.

Les in openheid, hoop, kracht en samenhorigheid.

De deelnemers op de palen worden aangemoedigd door familie, vrienden en kennissen en kunnen genieten van het festival op de kade.

Dit wordt een feestelijk terrein met tipi- tenten, foodtrucks, optredens, een kampvuur en muziek. MIND verwacht hier zo’n 500 bezoekers.

Last Man Standing 2018

Word lid balk