Prettig contact tussen ouders en professionals: hoe ziet een goede samenwerking eruit?

Oproep!

Oudervereniging Balans en Ouders & Onderwijs willen samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) graag van u horen wat er volgens u nodig is om goed samen te werken in het belang van uw kind!

Krijgt uw kind extra ondersteuning op school, zowel vanuit het onderwijs als vanuit jeugdhulp of de zorg? Dan heeft u als ouder veel contact met professionals, zoals de leerkracht, de mentor of de hulpverlener van uw kind.

Zit u bijvoorbeeld weleens om tafel met verschillende professionals om onderwijs en zorg af te stemmen? Maakt uw kind op school gebruik van extra ondersteuning van jeugdhulp/zorg? Of zit uw kind thuis en kan het niet naar school?

Hoe ziet de samenwerking eruit tussen u en professionals in de school zoals leerkrachten, intern begeleiders, mentor en zorgcoördinator? En met degenen die vanuit jeugdhulp of zorg ondersteunen?

Wij zijn op zoek naar uw positieve ervaringen, en naar uw tips en suggesties: wat zou u willen dat de professionals van school, jeugdhulp en/of zorg doen? En wat kunt u als ouder doen?

Wilt u hierover meepraten?

In dit project willen we van ouders horen wanneer zij het contact met de professional op school als prettig ervaren.  Wat doet er toe?

Daarom nodigen we u uit om hierover mee te praten. Dat kan op twee manieren:

• a) een kort telefonisch interview over uw tips en suggesties
• b) een koffie&koek meeting op 17 november in Utrecht waarin u uw ervaringen deelt met andere ouders (reiskostenvergoeding is mogelijk).

Meld u voor a) en/of b) aan via deze link.

combi_logos_nji_oo_balans