Lobby: artikelen uit Balans Magazine

Lobbyen voor goede voorzieningen en erkenning voor de problematiek van gezinnen met kinderen met ontwikkelingsproblematiek.

Balans zet zich er reeds drie decennia voor in. Vaak gebeurt de belangenbehartiging achter de schermen.

Vanaf de Balans Magazine’s in 2018 een inkijkje in de Balanslobby.

Dyslexie is een psychisch probleem (BM04)

Lobby dyslexie verkleind

Volgens een rechter in Zwolle is dyslexie een psychisch probleem. Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de hulp die kinderen met dyslexie krijgen van gemeenten. Balanscollega Joli Luijckx zoekt uit wat de consequenties zijn.

Dyslexie is een psychisch probleem

 

Jeugdhulp (BM03)

BM03_ActueelLobby

Balans en de NVA deden een oproep aan ouders om te vertellen wat volgens hen op dit moment de grote knelpunten op het gebied van Jeugdhulp zijn. Er kwamen in zeer korte tijd dertig reacties binnen. Koepelorganisatie Ieder(in) heeft deze samen met de reacties van andere belangenorganisaties geanonimiseerd verwerkt in een zwartboek en de belangrijkste knelpunten geanalyseerd.

Zwartboek jeugdhulp

 

Facet (BM02)

Bij Oudervereniging Balans kwamen de afgelopen maanden berichten binnen van verontruste ouders van eindexamenleerlingen met dyslexie. Alle centrale digitale examens en toetsen zullen worden afgenomen met een nieuw digitaal systeem Facet. Wat betekent deze verandering? Balanscollega Joli Luijckx ging op onderzoek uit.

Hoe bevalt Facet

 

Dubbele Kinderbijslag (BM01)

Balans lobby: dubbele kinderbijslag

Balanscollega Joli Luijckx lobbyde onlangs samen met Marjon Post, ouder van een kind met autisme, voor u voor verbetering van de voorziening dubbele kinderbijslag voor zorgintensieve kinderen.

Dubbele kinderbijslag