Vergoeding zorgverzekeraars

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (gedeeltelijk) het lidmaatschap van Balans. Hieronder ziet u welke zorgverzekeraars een vergoeding geven.

 

Welke zorgverzekeraars geven een vergoeding?

In het overzicht vergoedingen lidmaatschap Balans 2017  ziet u welke zorgverzekeraars in 2017 een vergoeding geven voor het lidmaatschap van Balans. De genoemde zorgverzekeraars geven een vergoeding van het lidmaatschap, omdat oudervereniging Balans is aangesloten bij het Landelijk Platform GGz (LPGGz). Dit platform is een overkoepelende organisatie van patiëntenverenigingen. Indien uw verzekering onder een andere risicodrager valt, kunnen de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering afwijken. Het is dan mogelijk dat uw verzekering het lidmaatschap niet vergoedt.

vergoeding_lidmaatschap_balans_2017

 

Vergoeding aanvragen

Bent u in 2012 of later  lid geworden van Balans, dan heeft u de factuur van uw lidmaatschap als bijlage bij uw bevestigingsmail ontvangen. Deze factuur heeft u nodig om de vergoeding van uw lidmaatschapsgeld bij uw zorgverzekeraar aan te vragen.

Heeft u bij aanmelding met iDEAL betaald, dan vindt u deze factuur ook terug bij Mijn Balans.

Bent u vóór 2012 lid geworden van Balans, dan kunt u via de ledenadministratie een Verklaring van lidmaatschap aanvragen. Deze verklaring stuurt u naar uw zorgverzekeraar, met het verzoek om vergoeding van het lidmaatschapsgeld van Balans.

Vergoedt uw zorgverzekeraar (een deel van) het lidmaatschap van Balans? Aarzel dan niet en meld u aan als lid van Balans!

Word lid van Balans!