Workshop Leren van ervaring 13 december 2017

  • 13 december
  • 19:00 - 22:00 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
13 dec

Let op: de workshop op 13 december is een try-out. Dit betekent dat het de eerste keer is dat Saskia en Merlijn deze workshop verzorgen en dat we deze workshop daarom tegen een zeer gunstig tarief kunnen aanbieden. Om deze reden kunnen ook ouders deelnemen aan deze editie. We ontvangen na afloop graag je feedback om de workshop daarna te kunnen optimaliseren. 

Doelgroep
Leerkrachten, zorgcoördinatoren, intern begeleiders en bestuurders.
(en bij deze try-out zijn ouders ook van harte welkom)

Doel
Het doel van deze workshop is om mensen uit het onderwijs meer kennis te geven vanuit ervaring over autisme en onderwijs.

Inhoud
Merlijn laat aan de hand van eigen gemaakte filmpjes zien wat autisme en overgevoelig zijn voor prikkels voor hem inhoudt. Wat gebeurt er in zijn hersenen en hoe komt het dat hij wel twee jaar fulltime naar school kon, terwijl het verder niet goed gelukt is op een school?

Saskia legt een stukje theorie uit en zal de vragen aan Merlijn stellen zodat hij zijn verhaal goed kan vertellen.

Daarnaast geven we praktische handvatten voor in de klas.

Achtergrond
Merlijn heeft maar een paar jaar op verschillende scholen gezeten en heeft veel thuis gezeten. Door middel van thuisprogramma’s is er gewerkt aan zijn ontwikkeling. Eerst sociaal emotioneel en taal en daarna aan schoolse cognitieve vaardigheden.

Door alle ervaringen van Merlijn op scholen met verschillende leerkrachten is hij goed in staat om te vertellen wat wel en niet werkt voor hem. Hij geeft inzicht in wat autisme hebben voor hem betekent en waardoor hij soms slecht kan functioneren. Merlijn kan heel duidelijk vertellen over zijn gevoel en dat maakt het indrukwekkend om naar zijn verhaal te luisteren. Omdat hij goed is in oplossingen vinden, heeft hij ook tips voor leerkrachten. Merlijn vindt het belangrijk om andere kinderen met autisme te helpen.

Voor meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/workshop-leren-van-ervaring