Training Autisme en prikkelverwerking – dag 2

  • 21 april
  • Weltevreden 4a, De Bilt
21 apr

Deze dag verdiepen we de theorieën rondom de prikkelverwerking :

  • De besproken prikkels van dag 1 worden uitgebreid en de invloed van deze prikkels op elkaar wordt verhelderd aan de hand van theorie, tips, literatuur en ervaringsverhalen.
  • We brengen overzicht aan tussen de verschillende autisme-specifieke problemen, met theorie, tips, oefeningen en ervaringsverhalen.
  • Wat is de impact van de sensorische modulatiestoornis, sensorische discriminatiestoornis en de sensomotorische stoornis?
  • Wat is het verband tussen emoties, gevoelens en prikkelverwerking? Om emoties te reguleren zul je je er eerst bewust van moeten worden door ze te herkennen.
  • Met grip op de prikkelverwerking, kun je leren om gemakkelijker stress en emoties te reguleren.
  • Een deel van deze dag staat in het teken van het sensorisch profiel van Winnie Dunn. Aan de hand van haar model worden door veel therapeuten sensorische profielen opgemaakt. Jasper is gecertificeerd SensoryProfil-opsteller en neemt je mee door de vragen uit de test, aan de hand van de theorie. Ondertussen hoor je uiteraard de ervaringsverhalen rondom autisme. Stap voor stap wordt het voor jou duidelijk hoe jouw individuele sensorische patronen de manier beïnvloeden waarop jij reageert op alles wat jij in de loop van een dag meemaakt. Ben jijzelf meer een zoeker, een toeschouwer, vermijder of sensor?
    Nadat je een indruk hebt gekregen van jouw eigen profiel ga je die van mensen uit je omgeving herkennen; inclusief de persoon met autisme. Als je je eigen prikkel- en informatieverwerking beter leert begrijpen zul je daar de rest van je leven baat bij hebben. Het wordt makkelijker om af te stemmen op diverse situaties, je vrienden te kiezen, je vakantie, kleren of activiteiten te kiezen en welke school, sport, dagbesteding of werk bij je past. Hiernaast zul je stap voor stap leren begrijpen hoe er onzichtbaar spanning kan ontstaan vanuit de prikkelverwerking in diverse situaties en hoe je daar betere keuzes in kunt gaan maken. Inzicht in prikkelverwerking zorgt voor nog meer begrip in jezelf en in de ander en zal mede door doelgerichte acties een positieve invloed hebben op de levenskwaliteit van mensen mét en mensen zonder autisme!

Doelgroep
Deze training is geschikt voor mensen die de basistraining prikkelverwerking (dag 1) hebben gevolgd, of voor die professionals die al op diverse andere manieren zich hebben verdiept in de prikkelverwerking. Bij twijfel of je voldoende kennis hebt, dan adviseren we je om eerst dag 1 te volgen. We garanderen je dat je er profijt van zult hebben!

Praktische informatie
De hele training Autisme en prikkelverwerking duurt twee dagen, van 9 tot 16 uur. Het volledige programma krijg je voorafgaand de training via e-mail opgestuurd. Ter voorbereiding op de training krijg je informatie toegestuurd, met onder meer een paar voorbereidende vragen en wat leeswerk. Het is mogelijk je alleen voor dag 1, alleen voor dag 2 of voor beide dagen in te schrijven. Klik hier voor aanmelden voor dag 1 en klik hier voor aanmelden voor dag 2. Klik hier voor aanmelden voor beide dagen tegelijk.

Prijs
Tarief niet-leden voor dag 2: 135 euro per deelnemer
Tarief leden voor dag 2: 115 euro per deelnemer
Als je je voor beide dagen tegelijk aanmeldt, betaal je €230 (leden) voor de gehele training.

Accreditatie
De training is geaccrediteerd door Registerleraar (8 registratie-uren) en SKJeugd (8 accreditatiepunten). Deze accreditatie is alleen geldig wanneer je beide trainingsdagen volgt!

Aanmelden
De aanmelding voor deze training verloopt via de website van BalansAcademy.