Training Autisme en prikkelverwerking 31 oktober 2017

  • 31 oktober
  • 09:00 - 16:00 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
31 okt

Luister, ervaar, oefen, praat, reflecteer en ontdek inzichten over prikkelverwerking. Onder leiding van ervaren trainers krijg je inzicht in prikkelverwerking bij autisme.

Mensen met autisme nemen de wereld rondom hen heen op een andere manier waar. Zintuiglijke ervaringen zoals hypo- en hypersensiviteit en monoverwerking van prikkels komen zeer vaak voor bij mensen met autisme. Dat proces is onzichtbaar, maar de gevolgen van onder- of overprikkeling worden vaak zichtbaar in het gedrag of bij het uiten van de emoties. Tijdens deze training van een dag gaan we dieper in op gevolgen van deze andere manier van prikkelverwerking en bekijken we hoe we hierop in kunnen spelen.

Uitgangspunten van de training
Ieder persoon die zoekt naar balans op het gebied van prikkelverwerking, doet tijdens deze dag kennis, verdiepende inzichten, antwoorden én praktische tips op. Daarmee kun je direct aan de slag. We benaderen het onderwerp vanuit verschillende theoretische en praktische invalshoeken. We bieden op verschillende wijze kennis en inzichten aan over prikkelverwerking (luisteren, reflecteren, lezen en ervaren).

Inhoud van de training
Na de inleiding krijg je uitleg over de theorie en oefen je hiermee. We starten met waar prikkels vandaan komen, hoe ze worden verwerkt in de hersenenen, welk nut ze hebben en hoe ermee om te gaan bij een verstoorde registratie als hypo- of hyperresponsiviteit. Diverse praktische voorbeelden gebruiken we ter ondersteuning. Marjan sluit hierop aan vanuit haar ervaringsdeskundigheid, met voorbeelden, mogelijkheden en (eventuele) oplossingen.

Praktische informatie
De training Autisme en prikkelverwerking duurt een dag, van 9 tot 16 uur. Het volledige programma krijg je voorafgaand de training via e-mail opgestuurd.

Ter voorbereiding op de training krijg je informatie  toegestuurd, met onder meer een paar vragen en wat leeswerk.
De training is geschikt voor professionals uit de zorg en onderwijs, maar ook voor deelnemers van wijkteams, bestuursleden, verenigingen en ouderinitiatieven. Uiteraard zijn ook ouders, partners, broers en zussen en mensen met autisme zelf welkom. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer. We werken in een overzichtelijke groep van maximaal 16 personen.

De training is inclusief:
• Koffie, water, thee en lunch.
• Bewijs van deelname.

Accreditatie bij Registerleraar wordt aangevraagd. Andere accreditaties vragen we eventueel aan op verzoek.

Wil je de training samen met collega’s, verenigingsleden of een andere groep volgen? Op een locatie naar jouw keuze? Of wil je het programma toespitsen op jouw organisatie? Mail voor informatie over een in company naar training naar info@balansacademy.nl.

Prijs

€ 135,00
€ 95,00 (leden)

Trainers

Jasper Kok-Roosjen
Janneke van Bockel
Marian Bruijnzeels

Meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/training-autisme-en-prikkelverwerking