Start training Autisme en prikkelverwerking – 6 juni 2018

  • 06 juni
  • 09:00 - 16:00 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
06 jun

Luister, ervaar, oefen, praat, reflecteer en ontdek inzichten over prikkelverwerking. Onder leiding van ervaren trainers krijg je inzicht in prikkelverwerking bij autisme. Deze training vindt plaats op 6 en 8 juni 2018.

We hebben de training uitgebreid naar een tweedaagse training. Dezelfde onderwerpen worden behandeld, maar er is meer tijd voor verdieping naar praktische tips en hoe om te gaan met prikkelverwerking en autisme, voor jouw specifieke situatie. Daarnaast ga je in deze training oefenen met het kunnen uitleggen van basiskenmerken van prikkelverwerking aan anderen. Oftewel, er is aandacht voor psycho-educatie. Er wordt in subgroepjes gewerkt aan opdrachten, zodat de theorie beter wordt verwerkt. Inzicht is de eerste stap naar de oplossing.

Doordat er een tweede dag aan de training is toegevoegd, krijg je meer tijd om alle informatie te verwerken en toe te passen. Dit betekent dat we tijdens trainingsdag 2 ook terugkijken naar trainingsdag 1 en wat je uit deze dag hebt gehaald en misschien al toegepast in de praktijk. Op deze manier haal je het optimale uit deze training.

Mensen met autisme nemen de wereld rondom hen heen op een andere manier waar. Zintuiglijke ervaringen zoals hypo- en hypersensiviteit en monoverwerking van prikkels komen zeer vaak voor bij mensen met autisme. Dat proces is onzichtbaar, maar de gevolgen van onder- of overprikkeling worden vaak zichtbaar in het gedrag of bij het uiten van de emoties. Tijdens deze training van een dag gaan we dieper in op gevolgen van deze andere manier van prikkelverwerking en bekijken we hoe we hierop in kunnen spelen.

Uitgangspunten van de training
Ieder persoon die zoekt naar balans op het gebied van prikkelverwerking, doet tijdens deze dag kennis, verdiepende inzichten, antwoorden én praktische tips op. Daarmee kun je direct aan de slag. We benaderen het onderwerp vanuit verschillende theoretische en praktische invalshoeken. We bieden op verschillende wijze kennis en inzichten aan over prikkelverwerking (luisteren, reflecteren, lezen en ervaren).

Inhoud van de training
Na de inleiding krijg je uitleg over de theorie en oefen je hiermee. We starten met waar prikkels vandaan komen, hoe ze worden verwerkt in de hersenenen, welk nut ze hebben en hoe ermee om te gaan bij een verstoorde registratie als hypo- of hyperresponsiviteit. Diverse praktische voorbeelden gebruiken we ter ondersteuning. Marjan sluit hierop aan vanuit haar ervaringsdeskundigheid, met voorbeelden, mogelijkheden en (eventuele) oplossingen.

Praktische informatie
Deze training Autisme en prikkelverwerking duurt twee dagen, van 9 tot 16 uur. Het volledige programma krijg je voorafgaand de training via e-mail opgestuurd.

Ter voorbereiding op de training krijg je informatie  toegestuurd, met onder meer een paar vragen en wat leeswerk.
De training is geschikt voor professionals uit de zorg en onderwijs, maar ook voor deelnemers van wijkteams, bestuursleden, verenigingen en ouderinitiatieven. Uiteraard zijn ook ouders, partners, broers en zussen en mensen met autisme zelf welkom. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer. We werken in een overzichtelijke groep van maximaal 16 personen.

De training is inclusief:
• Koffie, water, thee en lunch.
• Bewijs van deelname.

Certificaat & accreditatie
Na afloop van de training krijg je een certificaat van deelname.

Accreditatie SKJ: IDnummer SKJ199164, 8 punten
Accreditatie Registerleraar: registratienummer SD32MNQxXY, 8 punten

Meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/training-autisme-en-prikkelverwerking-tweedaagse