Lezing Autisme anders bekijken

  • 14 mei
  • 19:30 - 22:00 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
14 mei

Doelgroep
Iedereen die op de hoogte wil zijn van de laatste theorieën over autisme of op zoek is naar meer begrip en (h)erkenning van oorzaken van gedrag bij kinderen met autisme. Denk hierbij aan(speciaal)onderwijs, zorg, wooninstellingen, gemeenten, ouders, kinderopvang etc.

Inhoud
Tijdens deze lezing komen de belangrijkste thema’s aan bod die ‘onder de waterspiegel spelen’ bij kinderen met autisme. Vaak zijn juist deze werkelijke oorzaken van gedrag niet zichtbaar, waardoor de omgeving niet passend of helpend kan aansluiten. Als je weet waar gedrag écht vandaan komt, kun je een kind ook veel beter begrijpen en ondersteunen. Aan de hand van herkenbare en vaak confronterende voorbeelden worden de deelnemers gestimuleerd om ‘onder de waterspiegel’ te kijken bij de benadering van deze kinderen.

Enkele thema’s die aan bod komen, zijn de emotionele ontwikkeling, zintuiglijke waarneming, spanning en ontspanning, communicatie en de kenmerken van autisme zoals ze in de DSM5 beschreven zijn. Ook wordt uitleg gegeven over het Autismepaspoort als middel om deze thema’s in beeld te brengen. Het Autismepaspoort wordt op scholen, door ouders maar ook door volwassenengebruikt om de individuele ondersteuningsbehoefte van een persoon met autisme vast te stellen. Hierdoor is passende begeleiding, werk en onderwijs beter mogelijk.

Voor meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/lezing-autisme-anders-bekijken-2