Hoogsensitieve kinderen Begeleiden, 22 september 2017

  • 22 september
  • 10:00 - 11:45 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
22 sep

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die één op de vijf mensen heeft. Hoogsensitieve kinderen nemen veel prikkels waar en verwerken de informatie daaruit intens.
Daardoor ontstaan regelmatig problemen met eten en slapen of op school. Sommige kinderen raken zo overprikkeld dat ze druk of juist apathisch worden.

In deze praktische workshops leren de deelnemers aan de hand van het BABA-model hoogsensitieve kinderen beter begrijpen, begrenzen en begeleiden.

Het BABA-model maakt inzichtelijk op welke manier een hoogsensitief kind nieuw gedrag aan kan leren. De eerste stap Begrijp zorgt voor aansluiting met het kind. Vervolgens komt Accepteer, het karakter en de emoties van het kind niet veroordelen. In de stap Begrens stel je op een heldere manier regels. Alternatief zorgt vervolgens voor het aanleren van acceptabel en productief gedrag, waardoor het hoogsensitieve kind zich staande kan houden.

In deze workshop van 2 x 45 minuten komen die onderwerpen aan bod die de deelnemers zelf inbrengen. Op een praktische manier leer je je hoogsensitieve kind beter begrijpen en begeleiden.

Voor meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/hoogsensitieve-kinderen-begeleiden