Basistraining Begrip voor autisme 9 september 2017

  • 09 september
  • 09:00 - 17:00 uur
  • Weltevreden 4A, De Bilt
09 sep

In deze training vergroot je je basiskennis over autisme en leer je je beter in te leven in mensen met autisme.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor iedereen die met mensen met autisme te maken heeft. Denk aan professionals uit de zorg, leerkrachten, ouders, begeleiders in de kinderopvang en broertjes & zusjes. Mensen met autisme zijn ook welkom. Hierbij merken we wel op dat de opdrachten van het ABC overprikkelend kunnen werken.

Inhoud
In deze training vergroot je uiteraard je basiskennis van autisme. Je leert dat autisme zich bij ieder persoon anders uit en dat het kan variëren met de leeftijd, de dag en zelfs het uur. Ieder persoon met autisme is uniek. Daarnaast leer je om enige informatie rondom autisme te vertellen aan een ander, met behulp van het Autisme Informatieverwerkings Model.

In de training maak je kennis met het Autismekompas. Met behulp van dit Autismekompas ben je in staat om de ander uit te leggen dat onbegrepen gedrag altijd het gevolg is van een onzichtbare oorzaak. Je bent in staat om met behulp van het Autismekompas een eerste vooronderzoek te doen, zodat je de eerste voorzichtige hypothese kan stellen rondom de oorzaak/oorzaken van het gedrag.

Je gaat in de basistraining de impact van autisme ervaren en oefent om te leren kijken vanuit en persoon met een andere informatieverwerking. Je begrip en inlevingsvermogen in een persoon met autisme wordt daardoor verbreed en vergroot. Je ervaringen en reflecties leiden tot inzichten, ideeën en praktische handvatten, die je effectief kan inzetten om je communicatie (met mensen met autisme) te verbeteren.

Je krijgt een compleet dagprogramma in een ontspannen sfeer. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag! De groep bestaat uit maximaal 14 personen. Er zijn geen rollenspelen en je hoeft niets te delen met de groep wat je zelf niet wilt.

Meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/basistraining-begrip-voor-autisme