print logo

Voordelen voor leden

Als lid van Balans profiteert u van diverse voordelen, waaronder flinke kortingen in onze webwinkel en toegang tot het ledenforum. Bekijk hier wat het lidmaatschap u oplevert!

De voordelen op een rij

Balans kent drie soorten lidmaatschappen: het particuliere lidmaatschap, een abonnement voor scholen en instellingen en het steunlidmaatschap. Het steunlidmaatschap is een goedkoper lidmaatschap waarvan de kosten door een aantal zorgverzekeraars geheel worden vergoed. Als steunlid profiteert u van bijna alle voordelen van het particuliere lidmaatschap. Kijk voor meer informatie bij Steunlidmaatschap.

Bekijk hier wat de voordelen van het particuliere lidmaatschap,  het abonnement voor scholen en instellingen en het steunlidmaatschap zijn. Onder de tabel vindt u meer informatie.

Voordelen:

particulier
lidmaatschap/scholen en instellingen

Steun-  lidmaatschap

-

-

-

-

-

-

Direct lid worden?

Spreekt Balans als oudervereniging u aan? Meld u dan nú aan als lid en profiteer direct van alle voordelen van het lidmaatschap via uw account op Mijn Balans. Wij kunnen uw steun goed gebruiken, want samen staan we sterk en kunnen we de stem van uw kind laten horen!

Eerst meer weten? Kijk dan bij Lidmaatschap of lees hieronder verder bij Meer informatie over de voordelen.

Mijn Balans

Bij aanmelding als lid maakt u direct een persoonlijk account aan op Mijn Balans. Via dit account maakt u gebruik van diverse ledenvoordelen, zoals bestellen met korting in de webwinkel. Kijk op de startpagina van Mijn Balans voor meer informatie.

Heeft u al eerder een (gebruikers)account voor Mijn Balans aangemaakt bij een bestelling in de webwinkel? Dan kunt u de inloggegevens van dit account invullen op het aanmeldingsformulier. U hoeft vervolgens niet opnieuw uw persoonlijke gegevens in te vullen en na aanmelding wordt uw gebruikersaccount automatisch omgezet in een ledenaccount. Kijk bij Lidmaatschap voor meer informatie.

Meer informatie over de voordelen

Cover Balans Magazine 2013-5 80pxl7 keer per jaar Balans Magazine

Balans brengt 7 keer per jaar het tijdschrift Balans Magazine uit. In Balans Magazine leest u als ouder meer over wat u en wu kind bezighoudt. Maar ook scholen en instellingen vinden in Balans Magazine interessante informatie, zoals actuele ontwikkelingen en (achtergrond)informatie over ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag.

Als particulier lid van Balans ontvangt u Balans Magazine automatisch thuis, op school of in uw praktijk. Steunleden krijgen geen Balans Magazine. Kijk voor meer informatie bij Tijdschriften en abonnementen.
Wilt u ter kennismaking een exemplaar van Balans Magazine downloaden (gratis) of thuisbezorgd krijgen, kijk dan bij Kennismaken met Balans.

Digitale nieuwsbrief

Balans geeft maandelijks een gratis digitale nieuwsbrief uit. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gratis of met korting toegang tot bijeenkomsten bij u in de buurt

Balans organiseert regelmatig bijeenkomsten bij u in de buurt. Kijk voor meer informatie bij de regionale activiteiten van Balans.


Gratis downloaden van artikelen uit Balans Magazine

De belangrijkste artikelen uit Balans Magazine worden elke maand op de website geplaatst. Als gewoon lid van Balans kunt u deze artikelen gratis downloaden als u inlogt op Mijn Balans. Steunleden hebben geen toegang tot deze artikelen.
Meer informatie: zie Artikelen Balans Magazine.

Cover Dit is ADHDKorting voor leden op uitgaven in de webwinkel

Gewone leden en steunleden krijgen in de webwinkel tot wel 50% korting op de uitgaven van Balans. En voor uitgaven van derden hoeft u als lid geen verzendkosten te betalen. Als lid kunt u voor ledenprijzen bestellen als u inlogt met uw account voor Mijn Balans. Extra voordeel: u hoeft uw persoonlijke gegevens niet meer in te vullen op het bestelformulier! Meer informatie: zie webwinkel.

Toegang tot besloten ledenforum en chat voor ouders

Gewone leden en steunleden krijgen toegang tot het actieve ledenforum van Balans. Hier kunt u tips en ervaringen van andere ouders lezen, vragen stellen en informatie uitwisselen. Voor direct contact met andere ouders, kunt u terecht op de chatbox. U kunt zich registreren op het forum (en de chat) als u bent ingelogd op Mijn Balans. Kijk voor meer informatie bij Forum en chat.

Korting op oudercursussen

Gewone leden en steunleden krijgen een flinke korting op de oudercursussen van Balans. Balans biedt 3 cursussen aan voor ouders: 

  • Cover cursusmap ouderpower 150pxlde cursus Dyslexie & Engels, die ouders leert om hun kind met dyslexie in groep 8 en de brugklas te helpen met het leren van de Engelse taal.
  • de cursus Ouderpower, een zelfhulpcursus voor en door ouders van pubers uit de Balans-doelgroep
  • de cursus Samen Sterk, die ouders met kinderen in basis- en voortgezet onderwijs een kader biedt voor communicatoe, overleg en samenwerking met leraren en andere professionals.

Korting op kennissymposium en regionale bijeenkomsten

Balans organiseert elk najaar een landelijk kennissymposium voor ouders en voor professionals uit onderwijs en zorg. Tijdens dit symposium delen deskundigen hun kennis en geven zij inzicht in de laatste stand van zaken op het gebied van ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag. Gewone leden en steunleden krijgen een flinke korting op het symposium.
De 26 regionale afdelingen van Balans organiseren het gehele jaar door interessante thema-bijeenkomsten. Ook hier krijgen gewone leden en steunleden korting op de toegangsprijs. Een overzicht van deze bijeenkomsten vindt u bij Activiteiten regio

Voordelig abonnement op BalansKIDS en Impuls & Woortblind Magazine

Cover BalansKIDS 2013-6 150pxlGewone leden kunnen een voordelig abonnement afsluiten op de tijdschriften BalansKIDS en Impuls & Woortblind Magazine. BalansKIDS is een tijdschrift voor (en door) kinderen met leer- en/of gedragsstoornissen en verschijnt 8 keer per jaar. Kijk hier voor meer informatie en een digitaal proefnummer.

Extra informatie downloaden op Mijn Balans

Op Mijn Balans > Downloads vindt u als lid aanvullende informatie bij bijvoorbeeld artikelen uit Balans Magazine. 

Belangenbehartiging van kind en ouders

Balans behartigt de collectieve belangen van ouders en kinderen op landelijk en regionaal gebied, bijvoorbeeld bij de invoering van passend onderwijs en de transitie van de jeugd-ggz naar gemeenten. Kijk voor meer informatie bij Belangenbehartiging.
Belangenbehartiging is een van de 3 pijlers van oudervereniging Balans, naast Informatievoorziening en het Bevorderen van contact tussen leden

Speciale acties en tijdelijke aanbiedingen

Naast allerlei vaste voordelen voor leden heeft Balans ook speciale (tijdelijke of permanente) aanbiedingen van bedrijven en organisaties die leden van Balans een warm hart toe dragen.

Laatste wijziging: 11-12-2015
Gerelateerd

Ledenadministratie

(030) 225 50 50

Open: ma-vr 9.00-17.00 uur

Contact met Balans

Telefoon & adres

(030) 225 50 50

Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

Contact met Balans

twitter | facebook
Copyright 2017 Balans Digitaal  | Disclaimer

Partners