print logo

Voorleeshulp op website Balans

De website van Balans en de Steunpunten ADHD, Dyslexie, Forensische Zorg en Passend Onderwijs zijn voorzien van de voorleeshulp BrowseAloud Plus. Met dit programma kunt u tekst op de website laten voorlezen.

Wat is BrowseAloud Plus?

BrowseAloud Plus leest websites voor. Deze online voorleestool biedt ondersteuning aan bezoekers van de website met een leeshandicap, zoals dyslexie of slechtziendheid.

Met één klik op de 'Lees voor' button activeert u het voorlezen en opent u een zwevende voorleesbalk met een aanknop, uitknop en pauzeknop. De computerstem is van hoge kwaliteit en klinkt als een menselijke stem.

BrowseAloud Plus werkt ook op tablets en smartphones.

Hoe werkt BrowseAloud Plus?

Klik op de startknop van de 'Lees voor' button. Hiermee opent u de voorleesbalk en kan het voorlezen starten (de voorleesbalk kunt u over uw beeldscherm verslepen).

Selecteer de tekst die u wilt laten voorlezen. Na korte tijd licht de tekst op en start het voorlezen. Het woord en de zin die worden voorgelezen worden elk met een eigen kleur gemarkeerd.

Met de voorleesbalk kunt u het voorlezen stoppen, weer starten of pauzeren. 

De 'lees voor' button vindt hieronder en in de blauwe balk op elke pagina van de websites van Balans. Kijk voor meer uitleg op de website van Browse Aloud.

 

Ledenadministratie

(030) 225 50 50

Open: ma-vr 9.00-17.00 uur

Contact met Balans

Telefoon & adres

(030) 225 50 50

Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

Contact met Balans

twitter | facebook
Copyright 2017 Balans Digitaal  | Disclaimer

Partners