print logo

Veelgestelde vragen over de website

Heeft u een vraag over bepaalde instellingen op uw pc, zoals de optimale schermresolutie voor deze website, het accepteren van cookies of het openen van een pdf-bestand op uw pc?

Hieronder vindt u antwoorden op vragen die hierover regelmatig aan ons worden gesteld.

Vragen over inloggen op de website en het forum vindt u bij Vragen over inloggen.

2. Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw pc worden opgeslagen. De website van Balans gebruikt cookies voor het inloggen. Als u wilt inloggen op de website, betekent dat dat uw pc moet accepteren dat er een cookie op uw pc wordt opgeslagen.

Bent u eenmaal ingelogd op de website, dan zorgt het cookie ervoor dat u bij uw volgende bezoek als lid wordt herkend en niet steeds opnieuw hoeft in te loggen.

Bij vraag 6 vindt u uitleg over hoe u kunt instellen dat uw pc cookies accepteert.

3. Hoe weet ik of mijn pc cookies accepteert?

In Internet Explorer (dit is de browser die het meest wordt gebruikt) stelt u cookies accepteren als volgt in:

• Ga naar Extra > Internet opties
  • Klik in het scherm 'Internet-opties' op het tabblad 'Privacy'
  • Klik onder het kopje 'Instellingen' op de knop 'Geavanceerd'
  • Vink de optie 'Automatische cookie-verwerking opheffen' aan
  • Klik onder de kopjes 'Directe cookies' en 'Indirecte cookies' op 'Accepteren'
  • Sluit de schermen af met OK en sluit Internet Explorer. De nieuwe instelling wordt nu opgeslagen.

Maakt u gebruik van een andere browser, raadpleeg dan de help-functie van die browser om deze instelling te wijzigen.

6. Hoe kan ik teksten van de website voor laten lezen?

Balans maakt hiervoor gebruik van het voorleesprogramma BrowseAloud. Op elke pagina van de website vindt u in de rechterkantlijn een 'Lees Voor'-knop. Als u hierop klikt gaat u naar een pagina met uitleg over BrowseAloud. Ook kunt u vanaf deze pagina BrowseAloud gratis downloaden. Downloaden is eenmalig nodig om het voorleesprogramma te kunnen gebruiken.

Uitleg over het gebruik van de voorleeshulp

7. Hoe kan ik de website vertalen?

In Google bestaat een vertaalfunctie waarbij iedere website in vertaling kan worden opgevraagd. Om bijvoorbeeld informatie over dyslexie in het Arabisch te vinden kunnen de volgende stappen worden gezet.

Open de website van het Steunpunt Dyslexie: www.steunpuntdyslexie.nl.

Kopieer met de functie kopiëren (Ctrl-C) deze link, open dan Google en zet met de functie plakken (Ctrl-V) deze link in de zoekbalk van Google.

Kies bovenaan bij de keuzemogelijkheid 'meer' (zie rolmenu daaronder) voor 'vertaling'.

Geef op dat deze site van het 'Nederlands' in het 'Arabisch' vertaald moet worden. Dan opent de website zich volledig in het Arabisch, waarna de site pagina voor pagina doorlopen kan worden.

Kanttekening hierbij is dat de vertaling niet perfect is; de teksten worden letterlijk vertaald en er wordt niet naar context gekeken. Wel kan men ongeveer zien waar de tekst over gaat.

9. Ik heb een Mac en kan geen berichten plaatsen op het forum. Wat nu?

Sommige browsers, zoals Safari, kunnen bij de Mac problemen geven met het plaatsen van en reageren op berichten op het forum. In dat geval kunt u het beste Firefox gebruiken als browser.

U kunt Firefox gratis downloaden via de website www.mozilla.com/nl/firefox.

Ledenadministratie

Open: ma-vr 9.00-17.00 uur

Contact met Balans

Telefoon & adres

Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

Contact met Balans

twitter | facebook
Copyright 2017 Balans Digitaal  | Disclaimer

Partners