print logo

Over Balans

Balans is een oudervereniging die de belangen behartigt van kinderen waarbij sprake is van ontwikkelingsproblemen en of ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag. 

Balans biedt informatie, kennis en vaardigheidstrainingen aan ouders, leerkrachten en hulpverleners. Balans geeft een professioneel tijdschrift (BM) uit, met gerichte informatie over ontwikkeling en uitdagingen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Voor kinderen heeft Balans een eigen magazine waarin kinderen met leer- en gedragsproblemen centraal staan (BalansKIDS). Daarnaast worden er vanuit de Balans Academy regionaal lezingen en workshops aangeboden waarbij wetenschap, (ervarings)kennis, onderwijs en zorg met elkaar worden verbonden en voor een groot publiek toegankelijk gemaakt. Preventie en het versterken van vaardigheden van kinderen en hun directe omgeving staan centraal. Balans initieert en werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van richtlijnen, zorgstandaarden, etc. Balans biedt vanuit haar centrale locatie ruimte voor innovaties binnen zorg, onderwijs en voor de academische werkplaatsen ten behoeve van kennisontwikkeling en verbinding van perspectieven.

In de verschillende regio's bevordert Balans het contact tussen ouders (ouderinitiatieven), leerkrachten en hulpverleners via regionale bijeenkomsten en lezingen.

Balans werkt zo aan een perspectief voor ieder kind. 

Lees hier meer over onze missie en visie


Is Balans uw vereniging?

Herkent u zichzelf hierin als ouder of anders betrokkene (bijvoorbeeld als school of instelling) bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, dan is Balans uw vereniging! Informatie over lid worden en welke voordelen dat heeft, vindt u bij Lidmaatschap.

Of meld u direct aan als lid van Balans:

 

Gerelateerd

Ledenadministratie

(030) 225 50 50

Open: ma-vr 9.00-17.00 uur

Contact met Balans

Telefoon & adres

(030) 225 50 50

Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

Contact met Balans

twitter | facebook
Copyright 2017 Balans Digitaal  | Disclaimer

Partners